Snölagringsprojekt 2017-2019

Under januari-februari producerades ca. 30.000 kubikmeter konstsnö på två iordningställda lagringsplatser på Hellnerstadion som sedan täcktes med ett isolerande lager av sågspån för att stå emot sol, värme och regn. Högarna mättes in med GPS för att volymbestämmas.

15 oktober gjordes en ny inmätning av högarna och trots en extremt regnig sommar och höst lyckades vi behålla 70% av snön. I slutet av oktober avtäcktes högarna och snön transporterades ut i spårsystemet.

1 november öppnades spåren på Hellnerstadion. Den tidiga säsongsstarten lockade landslag från bl.a Ryssland, Kanada, Kazakstan, Japan och Polen till Gällivare för träningsläger. Det svenska landslaget valde också att lägga den sista finslipningen av formen inför världscuppremiären till de tuffa banorna på Hellnerstadion.

17-19 november arrangerades den officiella svenska säsongspremiären på Hellnerstadion. Hela det svenska landslaget och en stor del av den övriga världseliten fanns på startlinjen i tävlingarna som direktsändes i SVT.

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share