Ski Camp Gällivare

Ge skidsäsongen en perfekt start – med snögaranti!

Träna i World Cup-spåren på Hellnerstadion från 1 november.

30 000 kubikmeter konstsnö har lagts på lager och täckts med ett isolerande lager av sågspån vilket gör att vi kan garantera skidspår av högsta klass redan till månadsskiftet oktober-november.

Med normal avsmältning ska den lagrade snön räcka för att kunna öppna samtliga tävlingsspår på Hellnerstadion redan från start 1 november.

Gällivares unika klimatförutsättningar gör också att de första spåren med natursnö brukar kunna öppnas redan i början november. Detta gör att vi kan erbjuda en bra kombination av tuffa tävlingsspår och alternativ för de långa distanspassen, som de mycket populära Golfbanespåren.

På Hellnerstadion finns en väl utbyggd infrastruktur med vallabodar och en stadionbyggnad med tillgång till konferenslokaler och ett välutrustat gym. Vi kan också erbjuda möjlighet till träning på skidband inomhus, både för klassisk åkning och skate. Från 2017 är Hellnerstadion utrustad med ett Rodbyband som klarar upp till tre åkare samtidigt!

Landslagsgrupper från hela världen har upptäckt den högkvalitativa skidprodukt som Gällivare kan erbjuda och återkommer hit varje år i november för att träna på tidig snö och finslipa formen inför Världscuppremiären.

I år står Gällivare som värd igen för den officiella svenska säsongspremiären 22-24 november, tävlingar som direktsänds i SVT. Och varför inte kombinera tävlingspremiären med en lägervecka.

Vi skräddarsyr den perfekta säsongsuppladdningen – välkommen!

För mer information:
stefan@sporteventgellivare.com
Tel +46 70 389 53 17

Fakta Snölagringsprojekt 2017-2019

SportEvent Gällivare Lapland har inom ramen för Leader Polaris 2020 beviljats ekonomiskt stöd från EU:s jordbruksfond för landsbygdsutveckling för ett treårigt pilotprojekt med snölagring.

Under januari-februari produceras ca. 30.000 kubikmeter konstsnö på två iordningställda lagringsplatser på Hellnerstadion som sedan täcks med ett isolerande lager av sågspån för att stå emot sol, värme och regn.

Se bilder från snölagringsprojektet >>

I slutet av oktober avtäcks högarna och snön transporteras ut i spårsystemet. Skidpremiären är planerad till månadsskiftet oktober-november.

Syftet med projekt är att hitta nya lösningar för att möta de utmaningar som klimatförändringarna medför och säkerställa möjligheterna till tidig träning på snö vilket är av stor vikt för besöksnäringen i regionen.

Läs mer om EU:s program för jordbruk och landsbygdsutveckling här>>

Gällivarepremiären 2019

Arrangörer:

Arrangörer

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share