Ski Camp Gällivare

Ge skidsäsongen en perfekt start!

Träna i World Cup-spåren på Hellnerstadion.

Inför säsongsstarten hösten 2017 lagras 30.000 kubikmeter snö, detta i kombination med ett väl utbyggt system med snökanoner garanterar hög spårkvalitet redan tidigt på säsongen.

Gällivares unika klimatförutsättningar gör också att de första spåren med natursnö brukar kunna öppnas redan i månadsskiftet oktober-november. Detta gör att vi kan erbjuda en bra kombination av tuffa tävlingsspår och alternativ för de långa distanspassen, som de mycket populära Golfbanespåren.

På Hellnerstadion finns en väl utbyggd infrastruktur med vallabodar och en stadionbyggnad med tillgång till konferenslokaler och ett välutrustat gym. Vi kan också erbjuda möjlighet till träning på skidband inomhus, både för klassisk åkning och skate. Från 2017 är Hellnerstadion utrustad med ett Rodbyband som klarar upp till tre åkare samtidigt!

Landslagsgrupper från hela världen har upptäckt den högkvalitativa skidprodukt som Gällivare kan erbjuda och återkommer hit varje år i november för att träna på tidig snö och finslipa formen inför Världscuppremiären.

Vi skräddarsyr den perfekta säsongsuppladdningen – välkommen!

För mer information:
stefan@sporteventgellivare.com
Tel +46 70 389 53 17

Fakta Snölagringsprojekt 2017-2019

SportEvent Gällivare Lapland har inom ramen för Leader Polaris 2020 beviljats ekonomiskt stöd från EU:s jordbruksfond för landsbygdsutveckling för ett treårigt pilotprojekt med snölagring.

Under januari-februari produceras ca. 30.000 kubikmeter konstsnö på två iordningställda lagringsplatser på Hellnerstadion som sedan täcks med ett isolerande lager av sågspån för att stå emot sol, värme och regn.

Se bilder från snölagringsprojektet >>

I slutet av oktober avtäcks högarna och snön transporteras ut i spårsystemet. Skidpremiären är planerad till månadsskiftet oktober-november.

Syftet med projekt är att hitta nya lösningar för att möta de utmaningar som klimatförändringarna medför och säkerställa möjligheterna till tidig träning på snö vilket är av stor vikt för besöksnäringen i regionen.

Läs mer om EU:s program för jordbruk och landsbygdsutveckling här>>

Arrangörer: