Sergey UstiugovGällivarepremiären

Skidsäsongen startar rekordtidigt i år med vinterns första kraftmätning på Hellnerstadion redan 17-19 november.

Tävlingen blir det officiella startskottet för OS-säsongen 2017-18 och fungerar som uttagningstävling för det svenska laget till världscuppremiären i finska Ruka.

I startfältet finns, förutom hela den svenska eliten, även åkare av yppersta världsklass från ett flertal andra nationer som befinner sig i Gällivare för att finslipa formen inför den stundande världscuppremiären, helgen efter Gällivarepremiären.

Tävlingarna direktsänds lördag och söndag i SVT och den populära Vinterstudion finns också på plats på Hellnerstadion – det är dukat för en riktig skidfest!

Gällivare har unika förutsättningar att erbjuda tidig snö, vilket bland annat Internationella Skidförbundet (FIS) uppmärksammat och förlagt World Cup premiären i Gällivare sex gånger sedan 2004.

Kombinationen av tidig snö, hårda, utslagsgivande banor och högkvalitativa arrangemang har resulterat i att Gällivare och Bruksvallarna av Svenska Skidförbundet utsetts till arrangörer av den officiella svenska skidpremiären och världscuputtagningen. Tävlingarna ska varva mellan orterna och Gällivare kommer att stå som värd för den prestigefyllda premiären 2017, 2019 och 2021.

Huvudsponsorer

Silversponsorer

 

 

 

Bronssponsorer

 

 

Eventpartners

Eventsupportrar

Arrangörer