DXR – Dundret Extreme Running

Lördag 26 augusti är det dags att snöra på sig terrängskorna för Dundret Extreme Running. Gör som Marcus Hellner och Charlotte Kalla har gjort och testa ett av Sveriges häftigaste terränglopp!

 

Resultat 2017>>

Viktig information:

  1. Vid efteranmälan på Hellnerstadion kan betalning ske kontant eller med Swish (ej med kreditkort).
  2. Nummerlappen ska sitta fram på tröjan (så att den syns väl för tidtagningsfunktionärer).
  3. Om du bryter loppet måste du anmäla detta till funktionär vid vätskekontroll uppe på Dundret eller vätskekontrollen i målet. 

DXR – Dundret Extreme Running

Dundret Extreme Running DXR på Hellnerstadion. K22 är det ultimata kraftprovet för alla löpintresserade, 22 km med 700 höjdmeters stigning över Dundrets toppar, med Sarek och Kebnekaise i blickfånget och mjölksyran pumpande i hela kroppen! K2 går runt Hellnerstadion och du passerar bland annat foten av Dundrets alpina skidbackar.

Vid nummerlappsutdelningen får du en nummerlapp som ska placeras väl synlig på framsidan av tröjan. Alla deltagare, oavsett distans, måste passera loppets mållinje på Hellnerstadion alternativt meddela funktionär i vätskekontroll på Dundret eller i målet att man brutit loppet. Detta är för din egen säkerhet så att vi vet om någon finns kvar ute längs banan.

K2

DXR K2

K2 inleder samma väg som K22 men efter ca 1 km springer man istället längs foten av de alpina skidbackarna och åter in på Hellnerstadion. Läs mer >>

K22

DXR K22

Det ultimata kraftprovet! Från starten på Hellner­stadion tar du dig upp till bergspriset på Dundrets masttopp. Därefter fortsätter du runt Dundrets toppar, springer ner på baksidan och tar dig tillbaka till målet på Hellner­stadion. Läs mer >>

Dundret Extreme Running

Se filmen om Dundret Extreme Running >>

 

Huvudsponsorer

Sparbanken Nord

 

Eventpartners

ICA Kvantum

Umara

Kontex

Northstar

XL Bygg - Colorama

 

 

Arrangörer

GSK-friidrott

Gällivare Endurance