DXR – Dundret Extreme Running

Lördag 26 augusti är det dags att snöra på sig terrängskorna för Dundret Extreme Running. Gör som Marcus Hellner och Charlotte Kalla har gjort och testa ett av Sveriges häftigaste terränglopp!

För dig som vill vara med men inte vill tävla så finns Laponialoppet, ett helskönt motionsalternativ utan tidtagning.

Anmäl dig här till DXR 2017 >>

Anmälningslista kommer att komma upp här efter att anmälan har stängt.

DXR – Dundret Extreme Running

Dundret Extreme Running DXR på Hellnerstadion. K22 är det ultimata kraftprovet för alla löpintresserade, 22 km med 700 höjdmeters stigning över Dundrets toppar, med Sarek och Kebnekaise i blickfånget och mjölksyran pumpande i hela kroppen! På K14 tar du sittliften upp och startar på toppen av Dundret där sista 12 km följer samma sträckning som K22, d.v.s. det optimala alternativet för dig som vill ha maximal naturupplevelse och slippa de värsta uppförsbackarna. K2 går runt Hellnerstadion och du passerar bland annat foten av Dundrets alpina skidbackar. Laponialoppet, som är loppet för dig som vill njuta av vyerna på Dundret utan tidspress, går starten på samma plats som K14. Du tar sittliften till toppen och tar dig sedan i egen takt tillbaka till stadion längs den 14 km långa banan.

Vid nummerlappsutdelningen får du en nummerlapp som ska placeras väl synlig på framsidan av tröjan. Alla deltagare, oavsett distans, måste passera loppet mållinje på Hellnerstadion alternativt meddela någon av tävlingens funktionärer att man brutit loppet. Detta är för din egen säkerhet så att vi vet om någon finns kvar ute längs banan.

K2

DXR K2, K14 och Laponialoppet

K2 inleder samma väg som K22 men efter ca 1 km springer man istället längs foten av de alpina skidbackarna och åter in på Hellnerstadion. På K14 och Laponialoppet tar du sittliften upp på Dundrets topp och springer sedan 14 km. Totalt blir det 250 höjdmeter och sista 12 km följer samma bansträckning som K22. Läs mer >>

K22

DXR K22

Det ultimata kraftprovet! Från starten på Hellner­stadion tar du dig upp till bergspriset på Dundrets masttopp. Därefter fortsätter du runt Dundrets toppar, springer ner på baksidan och tar dig tillbaka till målet på Hellner­stadion. Läs mer >>

Dundret Extreme Running

Se filmen om Dundret Extreme Running >>

 

Huvudsponsorer

Sparbanken Nord

Dundret

Boliden

Eventpartners

Nordkote

Umara

Åive

pwc

Ignition

Lennarts VVS

ICA Kvantum

intersport

Kontex

lasab

Laponia_Fysiocenter

Northstar

EITECH

XL Bygg - Colorama

Arrangörer

GSK-friidrott

Gällivare Endurance